Запис 1

 Дервиш йога

Елате с нас и се докоснете до изкуството на Дервиш йога!

Предназначена е за деца и възрастни. Това е система от от упражнения  музика и танц, които носят положителна енергия, отпускат тялото, уравновесяват психиката и възстановяват духа, като го правят по жизнен. Близка e до йога – тай чи, паневритмия и релаксациата. Практикувайки сеансите на Самадева ще имате необходимата енергия да живеете пълноценно, хармонично и спокойно в добро физическо и психическо здраве.

Какво ще правим?

Ще бъдем облечени в удобни дрехи!

Ще играем леки упражнения на фона на музика!

Ще вдишваме ароматни свещи!

Ще се зареждаме с положителна енергия!

Ще релаксираме!

Последствия от всичко това

Ще забравим за стреса!

Ще бъдем жизнерадостни и изпълнени с енергия!

Ще подобрим своите умствени, интелектуални, физически и психически способности!

Ще преоткрием радостта от живота и красотата на това, което ни заобикаля!

Водеща : Искра Чулева

 

ГРАФИК

Втоник и четвъртък от 19.15h – 20.15h

Събота от 17.30h

Цени за деца:5лв

За върастни:10лв

 

Продължителност на сеансите – 60 мин.

  

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА  ДЕРВИШ ЙОГА

 

Дервиш йога е психо-телесен метод,който обединява духовните практики на Изтока като дзен, йога и чигун с методи разработени на Запад като стречинг, релаксация,евритмия.Това са практически техники,както за подобряване на физическото благосъстояние,така и за насърчаване на вътрешното развитие и хармонизация.Тези практикисе предлагат в „Свободния университет Самадева”  разработени са от Енеа Тес Грифит и Ема Тилок под влианието на Идрис Лаор.

 Той приема както теоретичното, така ипрактическото знание от своите учители Суфи в областта на медицината, успява да адаптира най-ефективните техники на древните мъдреци, съхранени от дервишите към западната медицина.

Дервиш йога е наричана още „Жестова еуфония на Самадева”,което означава – „хармонизация с помощта на движение” и има своите корени в най- древните учения на източните школи за мъдрост, които са дали началото на повечето мисловни течения от анти

чността до днес.Жестовата еуфония на Самадева ни позволява да преоткрием общия източник на йога,суфи,даоистките и дзен философски школи.

Ефективността на Дервиш йога е призната научно.Може да се използва както за превенция, така и за изцеление и допринася за дълъг и здравословен живот.Дервиш йога е не само философия и практически метод, но и начин на живот.

Серията упражнения наречени”Седем главни аркана са фундаментална основа на жестовата еуфония на Самадева. Те са простичко, но ефективно средство за въстановяване на жизнената сила, подходящи за всеки човек  на възраст от 3до 99 години.Тези упражнения укрепват тялото,отпускат напрежението и го изпълват с нова енергия.Освен това привеждат психиката в състояние на равновесие и поддържат духа в състояние на бодрост.

Практикувайки упражненията на Дервиш йога вие ще имате енергията ,от която се нуждаете, за да живеете пълноценно и спокойно.Вие ще бъдете във форма физически, вътрешно ще сте спокойни и вашият интелектуален капацитет ще се повиши.

Упражненията могат да се използват за профилактика  и възстановяване, в съответствие с индивидуалните особенности на всеки участник.

Нарушения на опорно-двигателния апарат(лумбални болки,в горната част на гръбнака ревматизъм)

Сърдечно-съдови заболявания

Неврологични и психологични разстройства като неврози,повишена нервна възбудимост, тревожност, страх, депресия, липса на концентрация

УНГ и дихателни нарушения

Гинекологични нарушения

Храносмилателни нарушения, особенно проблеми от психосоматичен характер